Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fogalmai képes leírás - VPS - Virtual Private Server.tlap.hu
részletek »

Fogalmai - VPS - Virtual Private Server.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vps.tlap.hu » Fogalmai
Keresés
Találatok száma - 5 db
Hogyan válasszunk VPS szolgáltatót?

Hogyan válasszunk VPS szolgáltatót?

Nem céljunk bemutatni, hogy mi az a VPS, ezzel kapcsolatban rendgeteg írás olvasható az interneten, úgyhogy ugorjunk oda, amikor eldőlt a kérdés: már biztos, hogy VPS-re van szükséged. Itt jön a nagy dilemma: mi alapján érdemes választani rengeteg VPS szolgáltató közül? Ebben próbálunk segítséget nyújtani.

Mi a VPS? (angol)

Mi a VPS? (angol)

Ez az oldal segíthet megérteni az alapokat. A VPS tulajdonságaiban megegyezik a fizikai szerverekkel, azzal a különbséggel, hogy itt egy szervergépen több virtuális operációs rendszer fut. Mivel a legtöbb felhasználó nem használja ki a szervergép teljes kapacitását, ez a megoldás költséghatékony.

Virtuális számítógép

Virtuális számítógép

A virtuális számítógép egy szimulált számítógépet jelent. A számítógépek általában fizikailag létező dolgok: elektronikai elemekből (integrált áramkörökből) felépített központi egység értelmezi és hajtja végre a programokat. A virtuális számítógép fizikailag nem létezik: a felépítése csupán egy szimuláció, egy olyan számítógépes program, ami egy létező fizikai számítógépet, vagy egy fizikailag nem felépített számítógép működését szimulálja. Ez valójában egy 'teljes számítógép egy másik számítógépen belül'...

VPS az angol Wikpédiában

VPS az angol Wikpédiában

A virtuális privát szerver (VPS, más néven virtuális dedikált szerver vagy VDS) a szervermegosztás egy módja. Minden virtuális szerveren futhat egy saját teljes értékű operációs rendszer, melyek egymástól függetlenül indíthatóak. A VPS tárhelyek ezért tulajdonképpen egy miniatűr szerverként is felfoghatóak.

VPS fogalma (angol)

VPS fogalma (angol)

A VPS előnye, hogy egy szervergépen több (virtuális) operációs rendszer fut, melyek tulajdonságaiban csaknem teljesen megegyeznek a fizikai szerverével. Mivel ezek a gépek nagy kapacitással rendelkeznek, így ez a megoldás költséghatékonyabb, mint ha egy fizikai szervert üzemeltetnénk.

Tuti menü